WAT IS POLYUREA

Polyurea Pantser Coating is een twee-componenten polymeer met een hoge moleculaire dichtheid, die na een kortstondige exotherme reactie een zeer taaie en bijzonder elastische beschermlaag als eindresultaat oplevert.

polyurea pantsercoating
Polyurea Pantsercoating heeft een hoop voordelen, we noemen een aantal belangrijke
– Binnen enkele seconden een flexibele kunststoflaag
– Na enkele minuten gecoate oppervlakte weer in gebruik
– Tot 600% rekbaarheid
– Oplosmiddelvrij en weinig tot geen geur
– Uitstekende thermische weerstand bij temperaturen tussen -30°Celsius en 150°Celsius
– Waterbestendig
– Slijtvast
– Flexibel en veerkrachtig
– In verschillende dikten toepasbaar
– In alle kleuren leverbaar
– Resistent tegen een diversiteit aan chemicaliën
– Voor iedere toepassing waar andere producten het laten afweten
– Scheur overbruggend
Extreem duurzaam

Geschiedenis
Polyurea heeft zich voornamelijk in de Verenigde Staten begin jaren ´90 bewezen als een middel om opslaginstallaties, zoals watertanks te beschermen en vloeistofdicht te maken. Inmiddels is het product ontwikkeld tot een kunststof coating die op klantspecificatie geformuleerd kan worden en die andere systemen achter zich laat op het gebied van duurzaamheid, slijtvastheid , chemische resistentie, snelheid van verwerken en ingebruikname van de gecoate oppervlakten/ objecten.

Met name deze eigenschappen maken polyurea een revolutionair wapen tegen uitval van fabrieksinstallaties door slijtage van bestaande coatings en andere vormen van materiaalbescherming.
Polyurea wordt in de meeste gevallen aangebracht met behulp van speciaal voor dit doel ontwikkelde spuitmachines.

Kunststof coating polyurea is met haar ongekende kwaliteiten toepasbaar in sectoren en branches waar behoefte is aan vloeistofafdichtingen, opslag, bewaring en bescherming van externe en interne structuren bestaande uit bijvoorbeeld staal, beton, hout, steen, aluminium en kunststof.

Polyurea kenmerkt zich door een verschijningsvorm variërend van licht, flexibel en zacht materiaal tot sterk, stevig en stijf en allerlei tussenvormen. Polyurea laat staal en rubber achter zich op het gebied van weerstand tegen schurende werkingen en kan op elke vorm aangebracht worden. Polyurea heeft bovendien verbazingwekkende geluiddempende eigenschappen.

Benieuwd naar wat Polyurea Pantsercoating voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

 

31 januari 2017